Festivalul international de sporturi extreme Giurgiu 2010

Apr
26

Cateva imagini elocvente as zice despre aceasta incredibila experienta Giurgiu-Ruse si retur. Multumiri Kamikaze Team!

 

6 Responses to “Festivalul international de sporturi extreme Giurgiu 2010”

  1. Elena says:

    No, fain 🙂 SI…cum te-ai distrat acolo?

  2. admin says:

    urmeaza si postul pe blog 🙂

  3. Barbu says:

    Bre, bagă-ți picioarele în PicLens și pune altceva; în Safari, Chrome și Opera merge numa’ din 2 în 3, după cum i se scoală. Mă pui să pornesc Internet Explorer… 🙁
    Mai la obiect: ai avut la îndemână avionașe care nu se mișcau prea repede, și un cer mai prietenos decât altele din timpul multor mitinguri aviatice. Cum îți pare să pozezi avioane, tehnic vorbind? Știu că feeling-ul nu-i același ca la vietățile cu pene, dar nu (numai) despre asta voiam să aud.

  4. admin says:

    O sa vorbesc cu programatorul meu ref piclens.

    tehnci vorbind le-am pozat cu o focala de kit, mai mult pentru fotoreportaj in sine. Nu ma atrag deloc, nu simt fiorul ca sa zic asa. Daca rezolvi problemele de supraexpunere si ai si un senzor curat (ceea ce la mne nu e cazul aproape niciodata) poti sa faci fotografii mai dichisite si mai izbutite.
    Avantajul e ca ai o traiectorie previzibila (si in multe cazuri poti fotografia avionul din multe unghiuri).
    Ceea ce la pasari de cele mai multe ori nu e cazul 🙂

  5. Barbu says:

    Hai să punem și dezavantaje, ambele legate de expunere:
    1) 90% din timp avionul se auto-umbrește; burta este semnificativ mai întunecată decât cerul.
    2) Pentru că se plimbă într-un unghi solid mare pe semisfera cerului, expunerea variază semnificativ de mult încât să trebuiască să faci compensare de expunere variabilă aproape la fiecare cadru, de la -1 la +2 sau chiar mai mult (aproape neapărat cu măsurare spot).
    Bonus: stabilizarea joacă feste, și nici după vreo 5 ani de alergat după piste :p nu-s prea lămurit când e utilă și când nu.

  6. admin says:

    1. asa e. de aia e bine sa alergi dupa momentele 10% 🙂 la mine la inceput la pasari subiectul fugea in proportie de 99% – ideea e sa te apropii fara ca subiectul sa stea cum NU vrei tu.

    2. si la pasari e fix acelasi lucru. daca se ridica de pe sol ai cateva fractiunid e secunda sa compensezi expunerea pe un cer mai luminos sau mai gri.

    Bonus: stabilizarea e utila la orice focala lunga, daca tragi din mana/de pe umar. daca folosesti trepied/monopod o scoti. la mine e regula, rar da gres.

Leave a Reply